Ada Słowik

O!SWOJE!NI W PRZESTRZENI – kulinarnie

 

Nie trzeba wielu słów – wystarczy wywołanie obrazu wrapa, dopieszczonego przyprawami mięsa, chrupiącej sałaty, soczystości pomidora okraszonych wyrażeniami znad Tamizy i mamy kwintesencję dnia KEBIKÓW. Dzień nie był jednak do końca idealny z powodu deszczu, który niestety zgonił nas z rowerów – pogodne mieliśmy jedynie usposobienia. Szybko jednak przestaliśmy rozpatrywać „okoliczności przyrody” pod wpływem wrażenia, jakie wywarł na nas pełen profesjonalizm na stanowiskach pracy w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach. Trzeba było szybko skupić się na proporcjach przypraw, współdziałaniu w grupach i efekcie finalnym. A wisienką na torcie po degustacji było… sprzątanie! Prawdziwy sprawdzian współpracy. Po co był nam ten projekt? Pobyliśmy razem, pobawiliśmy się zacnie, poznaliśmy się lepiej, uczyliśmy się wspólnie świata. Teraz pora zainspirować starszych kolegów w nowej rzeczywistości szkolnej. Właśnie dzięki współdziałaniu i otwarciu na innych młodzi ludzie mogą wejść w nową przestrzeń szkolną bez kompleksu „świeżaka”, jako wspierająca się grupa mogąca zainspirować kolegów z oddziałów gimnazjalnych.

Zobacz również